Primăria Salcea are în derulare proiecte de 51 de miliarde de lei vechi


Primăria oraşului Salcea are în derulare mai multe proiecte în cadrul unui program extrem de ambiţios, menit a schimba viaţa locuitorilor de aici. Din surse proprii, în urmă cu câteva săptămâni a demarat un amplu proiect care cuprinde asfaltări de drumuri, construcţia sau modernizarea unor terenuri de sport, dar şi amenajarea de parcuri sau parcări. Suma totală pe care reprezentanţii Primăriei Salcea o pun la dispoziţie este de 51 de miliarde de lei vechi, fără TVA.
O componentă a acestui proiect prevede asfaltarea a 2,5 km de drum în localitatea Plopeni, pe strada Dobroaia, asfaltarea străzii Ştefan cel Mare din Văratec, dar şi modernizarea prin asfaltare a unui drum cu o lungime de circa 600 de metri în Salcea.

În cadrul aceluiaşi proiect, se intenţionează asfaltarea terenurilor de sport de la Şcoala Gimnazială Prelipca şi a celui situat în apropiere de Şcoala Gimnazială Salcea, precum şi construirea unui teren de minifotbal în zona Mereni-Plopeni. În imediata apropiere a viitorului teren de sport de la Mereni va fi amenajat şi un parc, cu alei, bănci, şi se vor planta arbuşti ornamentali alături de cei existenţi deja. Tot acolo va apărea şi o parcare care va deservi persoanele ce îşi vor petrece timpul liber în parc sau pe terenul de sport.

„Toate aceste investiţii sunt realizate din surse proprii şi reprezintă un efort considerabil din partea Primăriei Salcea. Chiar şi aşa, consider că tot ceea ce vom face este în beneficiul comunităţii locale, iar dacă bugetul ne va permite în viitor vom veni şi cu alte proiecte asemănătoare”, a declarat Ilie Lungu, primarul din Salcea.

Investiţiile demarate recent ar trebui finalizate în 2017, dar edilul din Salcea este optimist şi crede că până anul viitor toate obiectivele propuse vor fi predate la cheie de constructor.

O altă investiţie, demarată în urmă cu mai mulţi ani, este aproape de finalizare. Mai exact, este vorba de un proiect cu bani europeni derulat prin POS Mediu. Prin închiderea acestui proiect, Salcea şi celelalte localităţi din componenţă, Plopeni, Prelipca şi Văratec, vor beneficia de 28 de km de canalizare, 13 km de reţea de apă, 3 puţuri de captare a apei, staţii de clorinare, 2 rezervoare pentru înmagazinarea apei, 5 staţii de repompare a apelor uzate, dar şi 5 staţii de presiune pentru apă.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 250 de miliarde de lei vechi, TVA inclus, din care cota de cofinanţare din partea Primăriei Salcea a fost de 19%.

„E doar un prim pas pentru modernizarea oraşului şi pentru oferirea unor standarde de viaţă cât mai apropiate de cerinţele actuale oamenilor care trăiesc aici. Aşteptăm deschiderea noilor linii de finanţare cu bani europeni şi cu siguranţă vom derula şi alte proiecte pentru comunitate”, a conchis primarul Ilie Lungu.

Sursa: https://www.monitorulsv.ro/