skip to Main Content

Avertizare meteo 25-26 Iunie 2021

Prin prezenta vă facem cunoscut că Administraţia Naţională de Meteorologie  a emis:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru perioada 25 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00.

Zone afectate: toată țara;

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

 

 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU pentru perioada 25 iunie, ora 14:00 – 26 iunie, ora 06:00.

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, cantități de apă  importante;

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

 

 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 25 iunie 2021;

Zone afectate: toată țara;

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic;

În cursul zilei de vineri (25 iunie) valul de căldură și disconfortul termic vor persista în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

Ca urmare, veţi dispune măsuri imediate pentru informarea membrilor comitetului local pentru situaţii de urgenţă, a populaţiei, a instituţiilor publice şi a agenţilor economici.

 

 

Back To Top