Tel / Fax: 0230-529319

Pompieri SVSU

A-i ajuta pe alții atunci când au nevoie este o modalitate excelentă de a intra în legătură cu comunitatea ta. Activitățile de voluntariat constau în participarea activă la acțiunile de răspuns operativ generate de manifestările situațiilor de urgență (incendii, inundații, dezastre naturale, epidemii, etc.), implicarea în acțiunile de ajutor umanitar, de popularizare în rândul cetățenilor a măsurilor preventive, precum și însușirea și punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat. Orașul Salcea se poate mândri cu un număr de 20 de pompieri voluntari ce au ales să facă parte din echipa de salvatori a Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență (S.V.S.U.), cu dorința de a intervenii în situațiile de urgență.

Formația organizată pe localități/sate componente ale orașului Salcea, coordonată de domnul pompier Iavni Cristian, este formată din:

Localitatea Salcea:
 1. Filip Alin Ilie
 2. Filip Marian Andrei
 3. Delalazăr Levi
 4. Paiu Levi Samuel
 5. Andrian Alexandru Ionuț
Localitatea Plopeni:
 1. Dan Ilie Samuel
 2. Dan Andrei
 3. Paiu Denis
 4. Petrovici Abel
 5. Palaghia Ștefan Daniel
Localitatea Prelipca:
 1. Sainiuc Ștefan
 2. Iosub Ruben Ștefan
 3. Bilius Alex
 4. Ciobanu Costel
 5. Miron Cornel
Localitatea Văratec:
 1. Zoițan Vlăduț
 2. Ignat Ionel
 3. Doru Mitrea
 4. Canciuc Ioan
 5. Canciuc Niculai

Mulțumim voluntarilor pentru curaj și disponibilitate și le urăm succes în misiunile care le stau în față!

Probele din competiție nu sunt departe de intervenția în situații de urgență reale, pompierii fiind puși să concureze în ambele cazuri cu timpul, iar deciziile și manevrele executate trebuie să fie cât mai rapide și eficiente. Duminică, 11.06.2023, s-a desfășurat etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie care s-a desfăşurat pe Stadionul „Areni” din municipiul Suceava. Pompierii voluntari ai SVSU Salcea s-au întrecut pentru parcurgerea în cel mai scurt timp a trei probe: „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ștafeta 4x100 de metri”, „Dispozitivul de intervenție la motopompa”, rezultatele obținute fiind următoarele: Proba I „Pista cu obstacole pe 100 metri” Clasament individual: Locul I🥇 – Dan Samuel Ilie Proba I „Pista cu obstacole pe 100 metri” Clasament pe echipe: Locul II🥈– SVSU Salcea Proba II „Dispozitivul de intervenție la motopompa” Clasament pe echipe: Locul I🥇– SVSU Salcea Proba III „Ștafeta 4x100 de metri” Clasament pe echipe: Locul III🥉– SVSU Salcea **În clasamentul general, SVSU Salcea a ocupat locul II**I🏆. Felicitari pompierilor voluntari ai SVSU Salcea!

O noapte solicitantă pentru pompierii voluntari SVSU Salcea. Dis de dimineață, în jurul orei 2, pompierii voluntari SVSU au fost solicitați să sprijine Detașamentul Suceava, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală dezafectată aparținând de fosta Fabrică Rulmentul din Suceava. Intervenția a durat aproximativ 3 ore. Pompierii voluntari SVSU Salcea au intervenit cu o autospeciala de apă și spumă încadrată de Șef SVSU Salcea Iavni Cristian, împreună cu domnul Nicu Dumbrăveanu, șoferul autospecialei de stingere. Misiune îndeplinită cu succes.

În cursul acestei nopți, 03.07.2023, a avut loc un incendiu puternic la locuința domnului S. C. în vârstă de 64 de ani, din localitatea Plopeni, iar pentru lichidarea incendiului s-a intervenit și cu autospeciala de stingere din dotarea orașului Salcea. Mulțumiri domnului Iavni Cristian - șef SVSU Salcea, voluntarilor din orașul Salcea și militarilor din cadrul ISU "Bucovina" Suceava pentru intervenția în localizarea și stingerea incendiului fără a fi afectate alte construcții învecinate.

Un sfârșit de săptămâna solicitant pentru pompierii voluntari🧑‍🚒 📞 Astăzi, 10.09.2023, în jurul orei 06.00, a sunat alarma pentru pompierii voluntari din orașul Salcea. 🚒 În cel mai scurt timp posibil, echipa de intervenție s-a mobilizat și s-a deplasat în Burdujeni, la magazinul Profi, ce aparține firmei Marinex. Echipajul format din 5 voluntari, împreună cu pompierii din cadrul Detașamentului Suceava au luptat pentru lichidarea incendiului. 🚨Intervenția a durat aproximativ 2 ore. Mulțumiri voluntarilor Abel Petrovici, Ștefan Iosub, Levi Delalazar și domnului Nicu Dumbraveanu pentru promptitudine!