Tel / Fax: 0230-529319

Sport

Școala Salcea a devenit în premieră campioană a României

După patru ani de muncă, echipa Școlii Gimnaziale Salcea a reușit în premieră să devină campioană a României, după un turneul final a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la oină pentru școlile gimnaziale. Acest ultim act al competiției a avut loc pe terenul școlii din orașul Salcea, echipa locală, pregătită de profesorul Sorin Gălățeanu, triumfând chiar în fața propriilor suporteri.

În ciuda faptului că nu prea a avut noroc la tragerea la sorți și a întâlnit în primele două meciuri principalele contracandidate la locul I, Școala Salcea a avut o evoluție excelentă pe tot parcursul turneului. Gazdele au avut un început mai modest și au pierdut primul meci cu scorul de 5 – 6, după două lovituri de baston reușite pe final de adversarii din Ulmu, județul Călărași.

În meciul doi, jucătorii din Salcea s-au mobilizat mult mai bine și s-au impus fără probleme, cu scorul de 15 – 6, în fața Școlii Gimnaziale Turnu Roșu din județul Sibiu.

A urmat apoi un galop de sănătate în următoarele două meciuri câștigate cu 13 – 2 și 9 – 2 în compania şcolilor gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari și Dieci din județul Arad. Școala din Turnu Roșu a învins Școala Gimnazială Ulmu și astfel echipa din Salcea a intrat în cărți pentru locul I, dar era obligată să câștige toate partidele ce urmau. Deși au fost dezavantajați de program, fiind sigura echipă ce a trebuit să joace și al cincilea meci într-o zi, jucătorii profesorului Sorin Gălățeanu s-au impus cu 6 – 5 în meciul cu Școala Gimnazială „George Topârceanu” din Mioveni. Duminică, în ultimul meci, echipa din Salcea a oferit o lecție de oină tuturor echipelor și spectatorilor prezenți, demonstrând astfel că merită să câștige titlul de campioană națională, scor 26 – 6 în confruntarea cu Școala Gimnazială Dragu din Sălaj.

La finalul turneului, campioana s-a stabilit după departajarea la punctajul din meciurile directe, deoarece erau trei echipe cu același număr de victorii. Salcea a avut un punctaveraj de 21 – 13, Sibiul a avut 22 – 28, iar Călărași 19 – 20, și astfel gazdele au câștigat medalia de aur.

Doi dintre jucătorii echipei din Salcea au fost premiați și individual

Profesorul Sorin Gălățeanu a declarat: „Nu pot decât să-mi felicit elevii, care au dat dovadă de tărie de caracter pe tot parcursul turneului, pentru că au crezut în ei. Festivitatea de premiere a fost onorată de prezenţa domnului primar al orașului Salcea, Ilie Lungu, căruia doresc să-i mulțumesc pentru sprijinul acordat în permanență, a domnului inspector Gheorghe Coman, a reprezentanţilor Consiliului Local al orașului Salcea, a domnilor Daniel Balicencu, manager Digital Security Systems, Remus Tofan, manager System Conect, Cristian Sumanariu, Ionel Leonte, a conducerilor Școlii Gimnaziale Salcea – prin domnul director Cătălin Huțu şi a Colegiului Tehnic . Mulţumim brigăzii de arbitri, constituite din prof. Pavel Constantin, Radu Roată și fostul elev al școlii Sebastian Iftimovici, supervizați de arbitrul federal Cristian Bereșoaie, și tuturor celor pe care fără intenție poate i-am omis”.

La finalul competiției, pe lângă trofeul și medaliile de campioni ai României, doi dintre jucătorii echipei din Salcea au fost premiați și individual, astfel că Gheorghiță Cucuruzac a fost desemnat cel mai bun apărător al turneului, iar Iosif Belțic a primit diploma de cel mai tehnic jucător.

Pe lângă cei doi sportivi premiați și individual, din echipa Școlii Gimnaziale Salcea au mai făcut parte Cristian Belțic, Denis Palaghianu, Iosif Ionescu, Lucian Irimia, Mihai Pâslaru, David Pâslaru, Marius Ilași, Liviu Cazacu, Daniel Dancă, Florentin Petrariu, Andrei Palaghia și Emanuel Ungurean.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: Scoala-Salcea-a-devenit-in-premiera-campioana-a-Romaniei